Matti Asikaisen radioäänityksiä 1960-luvulta

”Kaikki näytteet ovat jostain vuosien 1960 – 1965 väliltä ja nauhoitetut Geloso-nauhurilla omatekoisella putkivastanottimella kuunnelluista lähetyksistä. Vastaanottimessa oli yksi lyhytaaltoalue 11 – 50 m. Antennina toimi 15 metrin lanka-antenni Oulun Domus Botnican toisen kerroksen huoneeni ikkunasta ravintolasiiven katolle”, sanoo DX- ja kaukokuuntelijaharrastaja Matti Asikainen. Kuuntele äänimuistoja ja lue hänen kommenttejaan äänitteistä.

    • VOA Munich Music USA ja radiohäirintä. Matti Asikainen kertoo ”Tämä äänite on VOAn Music USA lähetyksen lopusta. Willis Conover (lienee ollut 60-luvulla maailman laajimmin tunnettu musiikkikuuluttaja) esittelee pistämättömällä ääntämyksellään kuunnellun ohjelman, jonka loppupuolella kuullaan häiriölähettimen virityksestä aiheutuvaa interferenssiä. Sitten seuraa Münchenin lähetinkuulutus ja ilmeisesti antenninvaihtotauon jälkeen uuden ohjelman kuulutus englanniksi. Heti kun varsinainen ohjelma alkaa, ryhtyvät ”luumyllyt” jauhamaan eikä lähetystä voi enää kuunnella.”

 

 

 

    • VOA North Carolina, Kennedyn Kuolema
      Matti Asikainen kertoo ”Äänitys, josta muistan, että tein sen Oulun Tuirassa asuessani yksiössä tornitalossa ja antennina taisi olla ikkunanpieleen kiinnittämäni 3-metrinen piiska. Tämä on VOAn North Carolinan Greenvillessä sijaitseva lähetin ja aiheena on J.F. Kennedyn kuolema. Muistan siirtyneeni kuuntelemaan VOAta heti tiedon tultua julki Yleisradiossa. VOA taisi avata eri puolilla maailmaa olevat lähettimensä kertomaan aiheesta.”